Bent u consument en op zoek naar een 'knuffel'konijntje? Kijkt u dan alstublieft eerst in het dierenasiel bij u in de buurt of daar een konijntje zit. 'Bezint eer ge begint'. De asiels zitten vaak overvol door impuls aankopen, men vind het konijn toch niet zo leuk als gedacht, de kinderen zijn er op uit gekeken, ze 'slopen het huis' met geknaag aan de meubels, vreten kabels door of staan de weekendjes uit en vakanties bijvoorbeeld in de weg. Dat gun je zo'n beestje niet, toch?

Ik wil een konijn, maar wil een konijn mij?


September 2017 Welkom op onze site over het fokken van de Blauwe Wener.

Met de Franse hangoor zijn wij inmiddels gestopt!


Deze site is voor iedereen gemaakt die interesse heeft in deze mooie dieren, er wat meer over wil weten wat voeding bijvoorbeeld betreft of misschien zelf wil gaan fokken. U leest hier met name geschiedenis, over hoe het ons verging bij het opzetten van deze prachtige hobby en krijgt tips, over hoe te beginnen.
Wilt u dieren aanschaffen om mee te gaan fokken?

  1. Kijk dan voor de beste dieren op de fokkerslijst pagina van de speciaalclubs, in ons geval de wener club of hangoren club, hier vind u namen van serieuze fokkers bij u in de buurt. 
  2. Dan is de volgende stap het verkrijgen van een fokkersnummer bij kleindierliefhebbers NL, zie informatie op de site van kleindierliefhebbers (KLN) onder het kopje 'lidmaatschap'. De plaatselijke vereniging kan u daar bij helpen. Van de KLN en de plaatstelijke vereniging heeft u een lidmaatschap nodig om actief mee te kunnen doen aan de kleindiertentoonstellingen.


Met een geldig fokkers nummer kunt u de jonge konijnen laten tatoueren en deze word gebruikt bij inschrijving op de kleindier shows.
De kleindiershows zijn er voor om uw dieren te laten keuren op rasstandaard. Voldoen ze aan de gestelde standaard? Aan de mooiste dieren zijn prijzen verbonden voor de fokker, hetzij 'eremetaal' als een beker of een geldprijs.


Wijzelf zijn aangesloten bij KLN, de Wener club, de Hangoorclub en onze plaatselijke vereniging Oldebroek e.o.

 

Minstens 2x per jaar selecteren we onze dieren uit en komen er wat beschikbaar voor verkoop, dit is meestal in de wintermaanden (december/ januari/ februari) en in de zomermaanden (juni/ juli/augustus). Ook op de grotere shows waar we heen gaan als Sneek en op de Noordshow bieden we er vaak wat te koop aan.

 

Neem gerust eens contact op bij interesse of een vrijblijvend kijkje bij onze beestenboel.

Met vriendelijke groet,

Joachim en Jacoline.


Kijk voor specifieke informatie over de ras kenmerken e.d. op de site van de wenerclub of hangoorfokkersclub en voor informatie over onze plaatselijke kleindiervereniging op Sport Veredelt.